یکشنبه, 15 ارديبهشت 1404 09:59

لزوم واگذاری اجرای اکسپو به بخش خصوصی برای ارتقای بهره‌وری و نظم اجرایی

در جهان امروز که رقابت‌های اقتصادی، شکل تازه‌ای از دیپلماسی را رقم زده‌اند، برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی، به ویژه اکسپوها، دیگر تنها یک رویداد نمایشگاهی نیست، بلکه ابزاری مؤثر برای شکل‌دهی به تصویر ملی، معرفی توانمندی‌های صنعتی و کشاورزی، و خلق فرصت‌های پایدار برای سرمایه‌گذاری و صادرات است. اکسپو ۱۴۰۴ ایران در همین راستا، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای آینده کشور، می‌تواند بستری بی‌نظیر برای ارائه ظرفیت‌های اقتصادی، علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مقیاس جهانی فراهم کند.
با حضور کشورهای مختلف، نهادهای بین‌المللی، شرکت‌های پیشرو و فعالان بخش خصوصی، این نمایشگاه نه تنها فرصتی برای توسعه دیپلماسی اقتصادی ایران است، بلکه می‌تواند به عنوان سکویی برای خلق شبکه‌های تجاری، جذب سرمایه خارجی، و گسترش بازار صادراتی به‌ویژه در حوزه‌هایی نظیر کشاورزی، صنایع تبدیلی و محصولات دانش‌بنیان ایفای نقش کند. اکنون که ایران در آستانه تعاملات جدید منطقه‌ای و بین‌المللی قرار دارد، اکسپو ۱۴۰۴ می‌تواند نقطه‌عطفی در مسیر بازتعریف جایگاه اقتصادی کشور در جهان باشد.
 
لزوم واگذاری اجرای اکسپو به بخش خصوصی برای ارتقای بهره‌وری و نظم اجرایی
محمدعلی رضائی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران، با حضور در نمایشگاه بین‌المللی ۲۰۲۵، ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در برگزاری این رویداد، بر ضرورت استفاده هرچه بهتر از ظرفیت‌های داخلی و منطقه‌ای در جهت توسعه صادرات محصولات کشاورزی و ارتقاء جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی تاکید کرد.
رضائی با اشاره به کیفیت بالای نمایشگاه امسال اظهار داشت: «نمایشگاه برگزارشده، رویدادی باشکوه و قابل تقدیر بود، اما معتقدم می‌توان با مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، آن را به سطحی بالاتر رساند. به‌ویژه در شرایطی که کشورهای دیگر نظیر ژاپن، تجربه‌های موفقی در برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی دارند، ایران نیز با توجه به پیشینه و ظرفیت‌های فراوان خود می‌تواند نقش پررنگ‌تری ایفا کند.»
وی افزود: «پیشنهاد مشخص ما این است که برگزاری اکسپوهای آینده به بخش خصوصی، به‌ویژه اتاق بازرگانی واگذار شود. اطمینان دارم با حضور فعال بخش خصوصی، روند اجرایی نمایشگاه‌ها منسجم‌تر و پربازده‌تر خواهد بود.»
رئیس کمیسیون کشاورزی با اشاره به حضور پررنگ بازدیدکنندگان داخلی و خارجی و برگزاری پنل‌های تخصصی متعدد در نمایشگاه امسال، گفت: «استقبال گسترده از این رویداد نشان از علاقه‌مندی جهانی به ظرفیت‌های ایران دارد. از این فرصت باید در جهت گسترش صادرات و توسعه زنجیره ارزش در بخش کشاورزی استفاده کنیم.»

رضائی با اشاره به حجم فعلی صادرات محصولات کشاورزی ایران، که حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود، خاطرنشان کرد: «با استفاده از ظرفیت‌های جدید، از جمله توافقات اخیر با اتحادیه اوراسیا و کشورهایی مانند روسیه در زمینه معافیت‌های مالیاتی واردات کالا، می‌توان حداقل ۳۰ درصد به صادرات محصولات کشاورزی نظیر پسته، زعفران و گیاهان دارویی افزود.»

وی در پایان تأکید کرد: «افزایش صادرات، علاوه بر ارزآوری برای کشور، منجر به ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در حوزه‌های تولید، فرآوری و صادرات خواهد شد. این فرصت طلایی نباید نادیده گرفته شود.»
خواندن 120 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.